Contractul pentru modernizarea drumului de centură a fost semnat

Distribuie articolul

Un consorțiu româno-bulgar se va ocupa de modernizarea a aproximativ 11 km din centura ocolitoare a municipiului Galați. Contractul a fost semnat astăzi, la sediul Consiliului Județului, iar lucrările ar trebui să fie încheiate în 30 de luni.

Investiţia este rezultatul unui parteneriat între CJ Galaţi şi Primăria Galaţi și va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Bugetul total este de 135,2 milioane de lei, din care confinanţarea asigurată de CJ Galaţi este de 2,7 milioane de lei.

Proiectul de modernizare vizează lărgirea la patru benzi a arterelor rutiere, cinci sensuri giratorii, asigurarea tuturor elementelor de siguranţă rutieră, trotuare, piste pentru biciclişti etc., dar și un pod hobanat de aproximativ 700 de metri, ce va permite inclusiv scurtarea drumului de centură iniţial cu 2,6 km.

”Am decis să semnăm contractul de față cu presa pentru că mai erau sceptici, mai erau unii neîncrezători, încă, și după ce am semnat contractul de finanțare cu ministrul Dezvoltării, domnul Suciu, am decis să vin în fața dvs. și cu constructorii. Șase luni va fi termenul de proiectare și 24 de luni, cel de execuție”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În perioada următoare ar urma să înceapă și exproprierile, dar Fotea susține că acestea nu vor bloca sub nicio formă bunul mers al lucrurilor și că există un front de lucru suficient de mare cât să nu se blocheze vreun moment modernizarea drumului de centură.


Distribuie articolul

You May Also Like