Cine sunt primii români care săptămâna viitoare se vor vaccina anti-Covid 19

Distribuie articolul

Săptămâna viitoare se vor vaccina anti-Covid 19 primii românii. Este vorba despre membri ai personalului medical din spitalele și căminele de bătrâni din Marea Britanie.

Vaccinarea se va face deoarece autoritățile engleze au aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech. Moment istoric: Marea Britanie devine prima țară din lume care a aprobat utilizarea unui vaccin anti-Covid și care va începe să vaccineze populația. Autoritățile britanice au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech și vor da startul vaccinării în această lună. Guvernul a comandat 40 de milioane de doze de vaccin, iar primele zece milioane ar trebuie să ajungă peste câteva zile.

Autoritățile au decis că prioritate la vaccinare vor avea cadrele medicale din spitale și din căminele de bătrâni. De asemenea, în prima etapă vor fi vaccinați bătrânii, în special cei internați în aziluri. În regatul britanic trăiesc foarte mulți români, astfel încât printre cei vaccinați în primul val vor fi numeroși medici și asistente medicale din România.

În Uniunea Europeană, vaccinarea va începe anul viitor. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că pe 29 decembrie se va pronunța în privința eficienței și siguranței vaccinului Pfizer/BioNTech. Dacă medicamentul va fi aprobat, primele vaccinuri se vor face la primăvară.


Distribuie articolul

You May Also Like