News Alert. A fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați

Distribuie articolul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că joi dimineață a fost redeschisă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Lucrarea s-a terminat cu o lună înainte de termenul de finalizare a operațiunii.

Conform datelor oficiale, lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat.

Din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră, anunță, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pentru repunerea în funcțiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice: „înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m, înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată, înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere , completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă și executarea burajelor tehnologice”..

Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Foto: Ministerul Transporturilor


Distribuie articolul

You May Also Like