Programul „Lapte, corn și fructe” începe la Galați cu frâna de mână trasă

Distribuie articolul

Sunt din nou probleme cu laptele și cornul elevilor. Săptămâna viitoare va începe noul an școlar și autoritățile nu știu dacă vor putea asigura cele două produse. Consiliul Județean Galați anunță că a finalizat procedurile dar așteaptă niște clarificări de la Guvern. Dacă explicațiile nu vor veni zilele acestea, mii de elevi din județul Galați nu vor primi lapte și corn în prima săptămâna de școală. Siguri de laptele oferit de stat sunt doar elevii din zonele Tecuci, Pechea și Tg. Bujor.

„Procedurile pentru contractele la Lapte-Corn sunt încheiate. Consiliul Județean Galați și-a îndeplinit toate obligațiile pe acest program. În zonele Tecuci, Pechea și Tg.Bujor au fost încheiate acordurile cadru, elevii de acolo vor primi cu siguranță lapte chiar din prima săptămână de școală. Procedurile sunt încheiate și pentru celelalte loturi dar CJ așteaptă clarificări de la București deoarece la sfârșitul lunii august a apărut o ordonanță. În document nu se spune nimic despre procedurile aflate în desfășurare, se vorbește doar despre procedurile încheiate, de aceea avem nevoie de clarificări”, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

În județul Galați nu au început încă procedurile privind achiziționarea și distribuția mărului. Fructele nu sunt oferite tot anul școlar iar autoritățile județene spun că este timp pentru parcurgerea procedurilor. Valoarea totală a contractelor pentru lapte, corn și măr depășește 10 milioane de lei pentru doi ani. În județul Galați sunt circa 54.000 de elevi care beneficiază de produsele oferite de stat.


Distribuie articolul

You May Also Like