Cine a pus țurțurele în drum/ Ăla a fost om nebun. Reprezentanții UDJ au blocat un trotuar de frica țurțurilor

Distribuie articolul

Numeroși țurțuri din orașul Galați studiază în aceste zile legea gravitației. Ei vor să afle ce se întâmplă dacă aterizează în capul unor trecători sau pe tabla unei mașini. Mulți nu află, renunță la întrebări și cad de capul lor pe unde apucă.

La sediul Universității Dunărea de Jos (la Mecanică) țurțurii au blocat tot trotuarul. În loc să dea jos minunile de gheață, oamenii UDJ au pus o bandă la capetele clădirii blocând astfel trecerea pietonilor pe porțiunea de trotuar. Cei care au dorit să treacă prin zonă fie au ieșit în mijlocul străzii, fie s-au închinat la banda roșie și au mers pe sub perdeaua de țurțuri (vezi foto). În toată povestea și-a băgat nasul și un echipaj al Poliției Locale care le-a spus salariaților inventivi de la UDJ să-și bage banda în buzunar.

Conform legii, proprietarii și administratorii clădirilor au obligația de a înlătura țurțurii. În cazuri extreme, aceștia pot solicita ajutorul autorităților.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă General Eremia Grigorescu al judeţului GALAŢI readuce în atenția cetățenilor faptul că, proprietarii sau administratorii clădirilor au responsabilitatea de a îndepărta țurțurii formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează, întrucât, există pericolul ca, prin desprindere, să pună în pericol trecătorii și să distrugă bunuri materiale.În cazul în care există un risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobil, proprietarul sau administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizarea populației și marcarea perimetrului expus riscurilor”, a anunțat ISU Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like