Bucuria de a fi infractor: sute de deținuți eliberați în baza Legii recursului compensatoriu se întorc în pușcărie

Distribuie articolul

Câte o o crimă, câteva violuri, niște tâlhării. Este rezultatul activităților prestate de domnii eliberați din pușcării în baza Legii recursului compensatoriu. Asta-i posibil pentru că în România lumea stă cu fundul în sus: guvernanții plâng pe umărul criminalilor, violatorilor și tâlharilor, dar nu dau doi bani pe siguranța și demnitatea cetățenilor care respectă legile.

Asociațiile pentru protecția drepturilor omului spun că din 2017 încoace, în baza Legii recursului compensatoriu au fost eliberați peste 13.000 de deținuți, iar 900 s-au întors deja după gratii. Victimele lor pătimesc prin nenorocitele de spitale din România și statului pesedist nu i-a trecut prin cap să le ofere niscavai compensații. În plus, zilele trecute aflam că un domn eliberat a omorât în bătaie un tânăr de 25 de ani, iar un violator(recidivist de trei ori) a obținut o reducere a pedepsei și o despăgubire de 3.000 de euro din partea statului român pentru detenție în condiții necorespunzătoare.

Tot să fii infractor în România. Dacă nu ajungi șeful Camerei Deputaților și al principalului partid de guvernământ (PSD), poate prinzi un post în administrație sau un loc în Parlament. Iar dacă nu, măcar ieși din pușcărie, eventual primești niște bani de la stat și poți face planuri pentru comiterea unei noi fapte. În paralel, statul se gândește la o amnistie care ar șterge cu buretele mii de caziere și pedepse, inclusiv ale unor politicieni.

„PSD este un partid care împreună cu structurile sale se poate gândi la un asemenea act de clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat şi în Polonia, Cehia, în Ungaria, în alte ţări. Şi de ce ar fi nevoie? Haideţi să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România”,a spus anul trecut, Marian Oprişan, unul dintre liderii PSD.

Oamenii normali la cap îi spun altfel: act de clemență pentru Liviu Dragnea și alți pușcăriabili din politică.


Distribuie articolul

You May Also Like