Cinci romane gălățene la cel mai mare târg internațional de carte

Distribuie articolul

Cinci autori gălățeni vor avea expuse cărțile la standul României, în cadrul celui mai important târg internațional de carte, desfășurat în perioada 16-20 octombrie la Frankfurt.

Prezența țării noastre la evenimentul din Germania este susținută de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Operele autorilor locali sunt ”Zilele noastre mărunte”, de Cezar Amariei, și cele din proiectul ”IV romane”, respectiv ”Karga” de Tudor Neacșu, ”Agora” de Andrei Velea, ”Vânzătorul de margarete” de Octavian Miclescu și ”Pirapitinga” de A. G. Secară.

Conform datelor oferite de Ministerul Culturii și Identității Naționale, standul României va găzdui peste 400 de titluri, aparținând unui număr de peste 20 de edituri, la care se adaugă și o expoziție intitulată „Cele Mai Frumoase Cărți din România”. Momentul – vedetă găzduit de standul românesc în aceste zile va fi lansarea, în prezența lui Mircea Cărtărescu, a ediției în limba germană a romanului ”Solenoid”, apărut la prestigioasa editură Zsolnay, în traducerea lui Ernest Wichner.

La târg își vor face apariția, la diferite evenimente, Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi, alături de patru moderatori și traducători (Ernest Wichner, Georg Aescht, Jan Cornelius și Alexandru Bulucz).


Distribuie articolul

You May Also Like