Chilipiruri în campus: studenții își vând electrocasnicele ca să nu le mai care acasă

Distribuie articolul

Vreți electrocasnice funcționale la mâna a doua și prețuri de nimic? Urmăriți anunțurile studenților din campus. Pentru că pleacă în vacanță, tinerii refuză să mai care înapoi, acasă, frigidere, aspiratoare sau televizoare mai vechi, așa că le vând la prețuri foarte mici, ca să scape de ele.

Cei interesați pot cumpăra un TV sau chiar frigider cu numai 50 de lei, combine frigorifice cu patru rafturi și congelator cu numai 120 de lei sau sisteme de sunet cu 290 de lei. Studenții mai vând uscătoare de păr, covoare, reșouri, căni electrice sau perdele plus alte obiecte de care nu mai au trebuință și pe care le este greu să le mai care acasă, mai ales dacă merg peste Prut. Pe lângă faptul că scapă de greutate, mai fac și un ban grămadă, extrem de util în timpul călătoriei. Anunțurile pentru astfel de chilipiruri sunt de găsit fie la avizierul căminului, fie pe net, în grupul destinat studenților din campus.

„Eu vând un televizor. Nu am ce să fac cu el acasă, plus că am prea multe lucruri de cărat înapoi. Când am venit aici mi-am cumpărat de toate, din magazin și am cam cheltuit niște bani. Nu vreau să îl arunc, nici să îl dau pe degeaba. Pentru o cameră mică e perfect. Am pus și eu un preț de 50 de lei, îmi încerc norocul”, spune una dintre studentele care pleacă acasă, în Chișinău.

De cele mai multe ori, cumpărătorii sunt tot studenți, cei care mai au de stat în camerele de cămin și ar avea nevoie de obiecte, chiar și la mâna a doua. Prețurile sunt extrem de tentante. Cei care pleacă spun că nu ar fi rău să se organizeze, la fiecare trei ani, în campus, câte un târg sau un fel de piață second hand, pentru că studenții au o grămadă de lucruri pe care nu ar mai vrea să le care acasă.

„Târgul ar fi util pentru cei care rămân sau pentru gălățenii care doresc lucruri bune, la prețuri mici. Colegii mei vând cam tot ce se poate vinde: dulapuri sau rafturi, frigidere, mese, stații de călcat, plite și căni electrice, TV-uri sau calculatoare”, explică Nicoleta Sava, absolventă a Facultății de Litere.


Distribuie articolul

You May Also Like