Mii de vaccinuri anti-rujeolă ajung la Galați

Distribuie articolul

Ministerul Sănătății a alocat județului Galați 5.720 de doze de vaccin ROR, cel care îi protejează pe copiii împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. Direcția de Sănătate Publică făcea adrese din luna noiembrie 2016 pentru a i se alocat măcar 3.500 de doze de vaccin.

„Am fost înștiințați că vom primi vaccinul ROR. Sper să ajungă săptămâna aceasta la Galați și să îl putem distribui cât mai repede către medicii de familie”, a declarat directorul DSP Galați, Liliana Moise.

Galațiul se numără printre cele 12 județe din România în care au murit oameni din cauza rujeolei, se arată în cel mai recent raport al Centrului Național pentru Monitorizarea Bolilor Transmisibile. Un copil de 1 an și 2 luni de la Tecuci a fost răpus de boală luna trecută. Micuțul nu era vaccinat. De la izbucnirea epidemiei de rujeolă, în septembrie 2016, și până acum, în județul Galați s-au înregistrat 23 de cazuri de boală, cele mai multe diagnosticate la copii nevaccinați. La nivelul întregii țări, epidemia de rujeolă a făcut 31 de morți și au fost confirmate peste 7.600 de cazuri de îmbolnăvire.


Distribuie articolul

You May Also Like