Evoluția Pestei Porcine Africane

Distribuie articolul

DSVSA GALAŢI ne informează că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a actualizat situația privind evoluția Pestei Porcine Africane pe teritoriul României. Din fericire, în exploatațiile animaliere din județul Galați situația este ținută sub control.

La nivel național, la începutul acestei luni sunt active un număr de 236 de focare de pestă porcină africană (PPA), conform datelor prezentate în informarea de presă, din care 2 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 46.730 de porcine (animale afectate din focarele active).


În intervalul 23.07.2021 – 29.07.2021 au fost înregistrate 70 de focare noi de PPA și au fost stinse 4 focare de PPA. La nivelul județului Galați nu au fost înregistrate acest gen de evenimente.

Însă, trebuie avut în vedere că, de la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.818 de cazuri la mistreți în 41 de județe.


În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.


În acest context situația cazurilor pozitive la mistreți se prezintă astfel: în Judeţul Galaţi 36 de mistreți au fost găsiți morți și 11 mistreți au fost vânați, potrivit datelor furnizate de Serviciul Comunicare și Logistică Documentară al ANSVSA.


Distribuie articolul

You May Also Like