Centura orașului Tecuci bate pasul pe loc. Jumătate de lucrare nu are avize și autorizații!

Distribuie articolul

Bătaie de joc pe șantierul șoselei care ar trebui să înconjoare orașul Tecuci. Deși lucrările au început de șase ani, centura municipiului nu este gata decât pe jumătate. Iar motivul este incredibil: pentru partea nefinalizată a proiectului, autoritățile nu au reușit să obțină toate avizele și autorizațiile necesare.

Subiectul a ajuns și în Parlamentul României. Senatorul PNL de Galați, George Stângă, a făcut o interpelare la Ministerul Transporturilor pentru a afla în ce stadiu se află lucrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – CNAIR. Răspunsul a fost că specialiștii CNAIR și-au prins urechile în autorizații.

„Centura ocolitoare nu are avize deși lucrările sunt gata în proporție de 50%, am depus un amendament pentru suplimentarea fondurilor dar a fost respins.Termenul de finalizare a fost depășit de două ori, am întrebat la Ministerul Transporturilor. Răspunsul a fost șocant: încă nu au fost emise toate avizele și autorizațiile necesare. Lucrările sunt blocate din cauza solicitărilor emise de deținătorii de utilități publice identificate pe amplasamentul lucrării, în special Transgaz și SDDE Muntenia Nord”, a declarat senatorul PNL, George Stângă.

Șantierul pentru realizarea centurii orașului Tecuci a fost deschis în anul 2012. Inițial, termenul de finalizare a lucrării era anul 2013, apoi a fost prelungit până în 2015 și în 2017. Lucrarea de infrastructură despre care se vorbește de aproape 20 de ani costă peste 15 milioane de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns