Centenar, la apă. Doi înotători celebri vor parcurge râul Prut pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire

Distribuie articolul

Un eveniment inedit va avea loc vineri, 25 mai, la Oancea, în județul Galați. Doi înotători cu performanțe deosebite, unul din România și celălat din Republica Moldova, vor înota ultimii 100 de km ai râului Prut, de la podul Oancea – Cahul până la vărsarea cursului de apă în Dunăre. Înotătorii sunt românul Avram Iancu și basarabeanul Ion Lazarenco Tiron iar evenimentul se numește „Umăr la umăr pentru o istorie comună”, fiind dedicat Centenarului Marii Uniri.

Vineri, înainte de a pleca în cursă, cei doi înotători vor fi prezentanți comunității. La adunarea care se va desfășura la Căminul Cultural din Oancea vor participa localnicii și primarii din localitățile din România și Republica Moldova aflate pe malul Prutului.

„Vineri, 25 mai 2018, la Oancea se va desfășura un eveniment sportiv deosebit, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Doi înotători cu performanțe deosebite, unul din România și celălat din Republica Moldova, vor înota ultimii 100 de km ai râului Prut, de la podul Oancea – Cahul şi până la vărsarea Prutului în Dunăre, pentru a marca 100 de ani de unitate….Începând cu ora 10.00 a zilei de 25 mai, invităm locuitorii din Oancea, și nu numai, la Căminul Cultural din localitate, pentru a-i cunoaște pe cei doi mari sportivi și patrioți, înainte de a pleca înot pe Prut. La întânire sunt așteptați să participe și primarii din Cahul și Crihana Veche”, au anunțat, pe rețelele de socializare, reprezentanții Primăriei Oancea.

Românul Avram Iancu a devenit cunoscut după ce a traversat Canalul Mânecii şi a parcurs tot fluviul Dunărea, pe lungimea lui de 2.858 de kilometri. Basarabeanul Ion Lazarenco Tiron este unul dintre cei 10 sportivi din lume care au înotat în toate cele şapte strâmtori incluse în provocarea Ocean’s Seven.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns