Alba neagra cu pensiile românilor. Guvernanții se contrazic în ceea ce privește contribuțiile la Pilonul II de pensii

Distribuie articolul

Guvernare după ureche. După apariția pe portalul Guvernului a unui document prin care se propune suspendarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii, reprezentanții cabinetului Dăncilă au spus că este vorba despre o greșeală. Potrivit ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, documentul nu aparține Guvernului și nici nu va fi aprobat de membrii cabinetului. Reprezentanții autorităților mai spun că proiectul a ajuns din greșeală pe portalul Executivului!

„E o soluție a Comisiei de Prognoză. Nu s-a transpus într-o ordonanță de urgență, nici nu se va transpune. Ea trebuie să ajungă la ministerul Muncii, nu sunt de acord cu ea. Nu se va întâmpla”, a spus Olguța Vasilescu la postul TV Antena 3.

În documentul care a stârnit reacții virulente din partea specialiștilor se vorbește despre „suspendarea contribuţiilor la Pilonul II în perioada 1 iulie-31 decembrie 2018” și încasarea integrală la buget a contribuţiilor CAS. Totodată, în documentul controversat apare „o contribuţie fixă de 84 lei în primul an, care ar urma să crească anual până la 125 lei in cinci ani”. Această contribuţie va fi dedusă din impozitul pe venit. În plus, proiectul prevede o „contribuţie a angajatorului egală cu a angajatului şi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărimea companiei”.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns