La Galați a fost deschis primul cinematograf 12D din România

Distribuie articolul

Primul cinematograf 12D din țară s-a deschis în această dimineață la Galați. Acesta a fost construit la parterul Complexului Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță. Practic, este vorba despre un upgrade al sălii pentru proiecții 3D. O companie privată, în parteneriat cu instituția gălățeană, a investit în tehnologia modernă. Acum sala are nouă locuri iar scaunele sunt legate de un cadru acționat mecanic. La intrare spectatorii primesc ochelari 3D iar în interior li se oferă senzații tari.

„Sala care are nouă locuri este specială: fotoliile sunt legate de un cadru metalic acționat mecanic, practic scaunele se mișcă în funcție de acțiunea filmului. Spectatorii experimentează o grămadă de efecte. Există efectul 3D, plus mișcarea scaunelor, vibrația fotoliului, ceața, fumul, vântul, focul, fulgerul, mirosul, zăpada și apa în două forme, picături și bule”, a explicat reprezentantul CMSN Florin Matei.

Cinematograful 12D propune peste o sută de filme de tipul scurt metraj. În cel mult 10 minute, spectatorii merg pe fundul oceanului, călătoresc prin junglă, întâlnesc dinozauri, se plimbă cu submarinul, explorează piramidele și se aventurează în parcuri de distracție periculoase. De asemenea, sunt martorii unor catastrofe, asistă la scene de groază iar copiii participă la animații.

Un bilet de intrare la cinematograful 12D de la Complexul Muzeal costă 10 lei iar programul este de miercuri până vineri, între orele 10.00-18.00, și sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 până la ora 20.00. În sala de proiecții nu au voie copiii sub 5 ani.


Distribuie articolul

You May Also Like