Cea de a opta minune a lumii: campusul social din Galați este aproape gata

Distribuie articolul

Primăria Galați anunță că încep repartițiile pentru ultimele blocuri din campusul social. Este vorba despre trei imobile care recent au fost alimentate cu energie electrică. Informația este de toată lauda dacă nu ne raportăm la momentul inaugurării campusului: anul 2016!

Au trecut patru ani și Primăria se pregătește să închidă proiectul imobiliar din Micro 17. Cheile vor ajunge în curând la beneficiarii lor, după parcurgerea unor proceduri birocratice, precizează reprezentanții municipalității. Ar fi vorba de zile sau săptămâni, nu de ani cum s-a întâmplat până în prezent. Campusul social a fost inaugurat de fostul primar Marius Stan în 2016, chiar înainte de campania electorală. Inaugurarea nu i-a folosit fostului edil șef care a pierdut alegerile, dar nici chiriașilor care au constatat că blocurile nu sunt alimentate cu curent electric.

Anii au trecut și, treptat, Primăria a reușit să racordeze la rețeaua urbană campusul de lângă centura orașului Galați. Procedura a fost și mai complicată deoarece constructorul a fost nevoit să modifice planul inițial pentru că blocurile nu respectau normativele legale în vigoare.

Astfel s-a ajuns ca de la aproape 800 de locuințe, în campus să rămână doar 600 de locuințe.

Campusul social din Galați a costat peste 10 milioane de euro și are 14 blocuri. Apartamentele au grupuri sanitare și bucătării proprii, geamuri termopan, parchet, încălzire electrică și contorizare individuală pentru energie electrică și apă rece.


Distribuie articolul

You May Also Like