Iarăși coduri de vreme severă!

Distribuie articolul

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi noi avertizări de vremea rea, în vigoare până marți.

 20 de județe vor intra sub cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii.

Altă avertizare  cu cod galben este în vigoare de astăzi dimineață de la ora 10.00 până mâine la aceiași oră. Ea  anunță în cea mai mare parte a țării perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

 Ce județe intră sub codul galben

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Codul galben vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Prahova, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, și Călărași

Alertă de  cod portocaliu

Luni la ora 13.00 intră în vigoare o alertă cod portocaliu care va expira marți la ora 3.00 și anunță cantități de apă însemnate și intensificări puternice ale vântului.

În  această după-amiază și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Codul portocaliu vizează județele Satu Mare, Sălaj, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Giurgiu, Teleorman și Olt.


Distribuie articolul

You May Also Like