Ușoară scădere a salariului mediu obținut de gălățeni

Distribuie articolul

Salariul mediu net, încasat de gălățeni la nivelul ultimei luni centralizate oficial, a scăzut cu 63 de lei, făcând din această lună una dintre cele mai slabe din al doilea semestru al anului trecut.

În ușoară compensare, vestea bună ar fi că numărul angajaților a crescut, destul de timid, ce-i drept. Astfel, conform datelor publicate de Direcția Județeană de Statistică Galați, în luna noiembrie 2019 (ultima centralizată), câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Galaţi a fost de 4.679 lei, în timp ce câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.867 lei.

În valoare netă, este o scădere cu 63 de lei față de octombrie; vorbim astfel de cea mai slabă lună, din punct de vedere salarial, din al doilea semestru, excepție făcând august, perioadă de concedii în care în mod normal veniturile sunt mai mici, în lipsa orelor suplimentare sau a bonusurilor legate direct de prezența la lucru.

Cât privește numărul total al salariaţilor din județul Galați, la sfârşitul lui noiembrie 2019, acesta a fost de 119.472 persoane, cu 21 mai multe față de octombrie și peste o mie față de luna similară a lui 2018.


Distribuie articolul

You May Also Like