Ce se întâmplă la Galați după confirmarea primului caz de coronavirus în România

Distribuie articolul

Primul caz de coronavirus din România a fost confirmat noaptea trecută de autorități. Ministrul Sănătății, Victor Costache, și secretarul de stat, Raed Arafat, au anunțat că este vorba despre un tânăr de 25 de ani, dintr-o localitate din județul Gorj. El a intrat în contact cu unul dintre cei doi italieni care zilele trecute au vizitat România, neștiind că sunt bolnavi. Starea tânărului este bună, anunță autoritățile centrale. Acesta a fost transportat cu o ambulanță specială la Institutul Matei Balș din București unde primește tratament.

Confirmarea primului caz de coronavirus în România a dus la înăsprirea măsurilor luate de autorități. Miercuri, în Consiliul Suprem de Apărare a țării, convocat de președintele Klaus Iohannis, s-a decis luarea unor măsuri suplimentare la punctele de trecere a frontierei. Vizate sunt și punctele de la Giurgiulești și Oancea unde se face o verificare mai amănunțită a persoanelor care intră în țară. În plus, cei care intră în România trebuie să completeze formulare în care declară dacă au trecut recent prin zonele afectate de coronavirus.

În paralel, Poliția Rutieră organizează filtre pe șosele, inclusiv la intrările în orașele Galați și Tecuci, pentru a-i depista pe transportatorii neautorizați care ar putea aduce în țară persoane contaminate cu virusul periculos. De asemenea, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de un milion de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru situațiile de urgență.

Nu în cele din urmă, toate primăriile din județul Galați au primit o hârtie de la Prefectură prin care sunt anunțate că trebuie să țină o evidență clară a persoanelor care ajung în comunitate venind din alte țări. Asta în condițiile în care există informații conform cărora mai multe persoane care au venit din Italia au spus că au plecat din alte țări pentru a nu fi introduse în carantină. Persoanele care mint autoritățile în legătură cu deplasările lor vor răspunde penal, atrag atenția autoritățile.


Distribuie articolul

You May Also Like