Premier pentru anticipate. Află AICI când vor fi organizate alegerile parlamentare

Distribuie articolul

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, să formeze un nou Guvern. După consultările de miercuri cu partidele polițice, președintele statului l-a numit pe liberal să formeze o echipă cu care să meargă în Parlament pentru a cere votul de învestitură. În mod evident, este o nouă încercare de a provoca alegeri anticipate în condițiile în care Cîțu este unul dintre adversarii declarați ai PSD.

Practic, cu greu mai găsești în PNL un om atât de antipatic social-democraților. Cîțu s-a certat cu ei pe unde a putut, le-a dat peste degete când a putut și a vorbit despre „depesedizare” de câte ori a putut. De altfel, social democrații și ceilalți reprezentanți ai opoziției au anunțat că nu vor vota guvernul liberal, ceea ce va deschide, din nou, calea către anticipate.

Conform legii, este nevoie ca Parlamentul să respingă două propuneri de premier venite de la președintele Klaus Iohannis într-un interval de 60 de zile. Dacă se va ajunge în această situație, Parlamentul este dizolvat, iar alegerile anticipate trebuie organizate în cel mult 3 luni. Deoarece procedurile vor fi tergiversate de opoziție, algerile anticipate ar putea fi organizate spre sfârșitul verii, estimează specialiștii.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns