Un hangar numit dorință: autoritățile anunță că adăpostul elicopterului SMURD nu va fi terminat prea curând

Distribuie articolul

Sunt probleme cu hangarul pentru elicopterul SMURD. Reprezentanții Consiliului Județului Galați anunță că lucrările sunt avansate dar nu se știe când vor fi finalizate. Asta din cauza constructorului care lucrează foarte încet. De aceea, autoritățile iau în calcul să rezilieze contractul și să caute o altă firmă. Hangarul este construit în curtea Poliției de Frontieră, la unitatea de lângă Turnul de Televiziune.

În vecinătate au fost amenajate mai multe spații pentru personalul care deservește aparatul, un atelier pentru reparații, platforma de aterizare și o stație de alimentare cu combustibil. Investiția este realizată cu bani de la bugetul Consiliului Județului: totul costă aproape 1.800.000 de lei fără TVA.

Proiectul hangarului pentru elicopterul SMURD a întârziat din cauza birocrației și a neseriozității constructorilor.

Povestea a început în 2014: atunci în județul Galați ajungea primul elicopter medical pentru intervenția în situații de urgență, în cadrul unui program național susținut de Guvernul României. În timpul ceremoniei, autoritățile județene anunțau că vor construi în regim de urgență un hangar pentru aparatul de zbor și o clădire pentru personalul elicopterului. De atunci elicopterul SMURD de la Galați este parcat cu chirie la baza aviației utilitare.


Distribuie articolul

You May Also Like