Dezastru bugetar la Primăria Galați: salariile edililor și ale funcționarilor au CRESCUT amețitor, iar veniturile instituției s-au PRĂBUȘIT

Distribuie articolul

Parcă vin turcii și sfârșitul lumii: pesediștii gălățeni au făcut prăpăd în bugetul local. Inspirați, probabil, de colegii de la București care au făcut finanțele praf, măcelăresc animale, vor să dea foc culturilor agricole, și cine știe, poate se gândesc să otrăvească fântânile, pesediștii gălățeni au aruncat în aer bugetul local. Nu la propriu, dar cifrele OFICIALE sunt îngrozitoare, explozive.

Încasările Primăriei Galați s-au prăbușit după marea reformă fiscală a Guvernului PSD. Conform raportului de execuție bugetară, în primele șapte luni ale anului 2017, municipalitatea avea la capitolul „Sume defalcate și TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate” 134.796.756 lei. Incredibil, în primele șapte luni ale anului în curs, la același capitol figurează suma 35.621.800 lei! O diferența uriașă, de circa 100.000 lei (20 de milioane de euro) pe care Primăria Galați, oricum săracă și prost administrată, a pierdut-o dintr-o lovitură.

În mod ticălos sau inconștient, domnii care moșmondesc banii publici au crescut foarte mult cheltuielile municipalității, în special cele cu salariile. În 2018, la Primăria Galați, bugetul alocat salariilor a crescut cu 5 milioane de lei, la Poliția Locală s-a majorat cu 3,6 milioane de lei, iar la Serviciul de Evidența a Populației este un plus de 500.000 de lei. De asemenea, au crescut diverse cheltuieli: subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică -plus 4 milioane de lei, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional -plus 400.000 de lei, materiale pentru domeniul iluminat public -plus 1,5 milioane lei. Tragem o linie și aflăm că în primele șapte luni ale anului în curs, în comparație cu primele șapte luni ale anului trecut, toate CHELTUIELILE publice au CRESCUT cu 55 milioane de lei, în timp ce VENITURILE au SCĂZUT cu 34 milioane de lei. Diferența ar fi fost și mai mare dacă Primăria și Consiliul Local nu majorau mai multe taxe și impozite locale!

Salariile majorate în plin dezastru financiar reprezintă o mare porcărie cu atât mai mult cu cât prestația edililor/funcționarilor din organigrama Primăriei Galați și a instituțiilor subordonate nu se vede în oraș și în viața cetățenilor. Ba dimpotrivă. Pesediștii pun cruce viitorului deoarece peticesc găurile din șvaițerul bugetar cu banii de la capitolul investiții. Practic, în oraș nu mai mișcă decât bordurile și nu există nici măcar o investiție de amploare.

Alde Pucheanu și gașca de primari din întreaga țară stau acum cu mâna întinsă ca să le dea Guvernul diferența de bani pe care au pierdut-o cu minunata reformă fiscală. Stau cu mână întinsă de pomană. Ocupați cu curățarea dosarelor penale, pesediștii penalului Dragnea au înfipt țara în gard și deja se vorbește că, în curând, România nu va mai avea bani de pensii, salarii, indemnizații, ajutoare de stat. Tot în portofelul gol ar putea rămâne și armata de oameni din structurile locale.

Un semn că situația este albastră și că miroase a faliment este ultima ordonanță a Guvernului care a permis Primăriilor să se împrumute la Trezorerie pentru cota de participare la proiectele europene(sanchi!) și pentru plata salariilor(aha!). Așadar noi, toți, ne împrumutăm ca să plătim salariile mărite ale edililor/funcționarilor, inclusiv ale trepădușilor de la PSD-ALDE, ale cumetrilor, ale nevestelor și ale prietenilor angajați prin Primăria Galați și prin instituțiile subordonate. La naiba, ce proști suntem!


Distribuie articolul

You May Also Like