Protest inedit pe Centura Galațiului: riveranii cer securizarea acestui drum aglomerat

Distribuie articolul

Asociația „Galați, orașul meu” va organiza duminică un marș auto pe drumul de centură din Galați, pe banda întâi de circulație, între orele 12.00 și 12.30. Marșul va avea loc fără deplasare, între benzinăria ,,MediaTrans” și intersecția cu podul Viaduct, pe care se va face dreapta pentru defluire.

„Participanții vor protesta prin aprinderea avariilor. Acest marș pașnic și apolitic va avea ca scop sensibilizarea autorităților locale și a întregii comunități în legătură cu necesitatea securizării (semaforizare, construire de pasarele de trecere), precum și a reabilitării infrastructurii drumului de centură. În zonă sunt multe case unde locuiesc oameni și firme cu mulți angajați, deplasarea acestora fiind dificilă. Pentru că nu există trotuare, aceștia sunt expuși pericolului”, ne-a declarat Bogdan-Radu Brînzan, oraganizatorul protestului.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Galați, în perioada 01.01.2016-01.05.2017, pe segmentul de drum menționat s-au produs 10 accidente rutiere, unul dintre soldându-se cu decesul unei persoane.

„În repetate rânduri am solicitat administrației locale securizarea intersecției de pe centura Galațiului din dreptul Stației OMV, prin semaforizarea acesteia, sau construirea unei pasarele de traversare, întrucât în zonă adeseori nu se respectă regulile de circulație de către conducătorii auto și se produc numeroase accidente”, ne-a declarat la rândul lui George Nica, organizatorul protestului.

Organizatorii au primit astăzi permisiunea de a organiza acest protest.


Distribuie articolul

You May Also Like