Ce schimbări va produce la Galați instalarea la Palatul Victoria a Guvernului liberal

Distribuie articolul

Guvernul condus de președintele PNL, Ludovic Orban, a depus jurământul și s-a instalat la Palatul Victoria. În plan național, așteptările sunt mari, iar optimismul este rezervat. În plan local, se fac calcule, se numără funcții, se croiesc planuri.

Chiar dacă va avea viață scurtă (Guvernul Orban va organiza alegerile parlamentare peste un an sau anticipatele în primăvară), cabinetul liberal va încerca să extragă caracatița PSD&Co din instituțiile publice. Cel puțin asta a anunțat premierul Ludovic Orban înainte de a fi învestit în funcție. Dacă va reuși, rămâne de văzut, cert este că urmează o perioadă agitată prin toate instituțiile, la nivel central și local.

În plan local, intențiile liberalilor sunt previzibile. În primul rând, o să dispară din schemă cel mai „imperfect” prefect pe care l-au avut gălățenii. Probabil, Dorin Otrocol o să devină istorie chiar de săptămâna viitoare, omul fiind deja cu valiza la ușă. În al doilea rând, urmează schimbări la vârful tuturor instituțiilor deconcentrate, inspectorate, direcții și servicii. Directorii generali, adjuncții, șefii de servicii vor fi evaluați și dacă nu corespund „standardelor” liberale vor fi schimbați din funcție cât ai zice PNL.

Și în plan politic, schimbarea Guvernului ar putea aduce lucruri noi. De exemplu, o nouă majoritate în Consiliul Local Galați. Vântul schimbării le-a răvășit freza celor de la ALDE, așa că Dima și ai săi ar putea renunța la prietenia cu Nica și PSD, pentru tovărășia cu Stângă și PNL. Asta înseamnă probleme mari pentru primarul Ionuț Pucheanu care va pierde majoritatea în legislativul local.


Distribuie articolul

You May Also Like