Dan Nica și Florin Pâslaru nu pleacă în Danemarca!

Distribuie articolul

Nu este nimic putred în Danemarca. Dimpotrivă. Mica țară nordică înflorește din punct de vedere economic, iar oamenii sunt fericiți. Printre secretele danezilor se află respectul politicienilor față de alegători. Altfel spus, exact pe dos ca în România.

Am plâns de ne-am prăpădit când am citit pe hotnews un interviu acordat de ambasadorul Danemarcei în România. Spunea acolo Excelența Sa Søren Jensen că la ei acasă orice abuz al politicienilor este aspru pedepsit de opinia publică. La noi este plini de penali în Parlament, președintele partidului de guvernământ este pedepsit la închisoare cu suspendare, iar la televizor, pe alegătorii nemulțumiți îi ceartă tot felul de indivizi ajunși în politică, având cv-ul plin de bube, mucegaiuri și noroi.

„Diferenţa este, poate, că în Danemarca avem un nivel al încrederii foarte ridicat. Dacă oamenii abuzează de această încredere, sunt pedepsiţi atât de lege, cât şi de opinia publică, de presă, iar acest lucru are un efect foarte puternic în Danemarca. Deci există un nivel ridicat al încrederii, care ne face şi să ne bazăm unii pe alţii, şi cred că acesta este unul dintre motivele pentru care suntem printre cei mai fericiţi oameni din lume”, a spus ambasadorul.

În plus, la noi, la Românica, băieții de la PSD încearcă să amnistieze faptele de corupție și să scoată din Codul Penal noțiunea de abuz în serviciu pentru că-i încurcă. La ei, la danezi, orice bănuială de comiterea unui abuz în serviciu duce la dispariția din viața politică. Oare cine-s proști și ticăloși?

„…dar ce e mai important este că politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupţie. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ţi s-a terminat cariera politică, într-o ţară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferenţele pe care le-am sesizat aici”; a mai spus ambasadorul Søren Jensen.

Încercați să vă imaginați cum ar arăta iubitorul de stewardese și de turnătorii, Florin Pintea Pâslaru, în Danemarca? Exact ca un neg. Sau încercați să vă imaginați ce ar păți acolo politicienii Dan Nica și Ștefan Viorel despre care un coleg de partid a spus că „din păcare, sunt câțiva dintre românașii noștri care, în țară și pe la Bruxelles, încearcă să stopeze acest mare proiect…. Sunt unii care au interese locale acolo, de ce credeți că acest pod nu s-a făcut de peste 20 de ani? Sunt unii care au interese acolo, ba că trec cu Dunărea, ba cu un bac. Și atât meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni din păcate, din zona respectivă care au aceste interese…. Să vadă cine, ce, cum pe la Bruxelles, cine pune bețe în roate să nu semneze Comisia Europeană.” (Eugen Teodorovici, sursa TVR)

Probabil, pe alde Dragnea, Nica și Pâslaru îi vom mai vedea mulți ani de acum încolo în viața publică. Pentru că pot, pentru că vor și pentru că nu trăim în Danemarca aia cu oameni fericiți!


Distribuie articolul

You May Also Like