CCR, un Gestapo ușor mai modern!

Distribuie articolul

 

„Decizia Curții Constituționale privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale a inflamat nervii unora care, până mai ieri, strigau sus și tare să dispară din lumea politică formațiunea dirijată de acest personaj controversat.

Acum, după decizia CCR, brusc, nu li se mai pare democratic și încearcă să dea vina pe PSD.

Internetul a fost inundat de frustrările reprezentanților partidelor de centru dreapta, aceștia uitând că 6 din cei 9 judecători ai Curții Constituționale erau în funcție la data la care PNL și USR preluau guvernarea în România.

Marcel Ciolacu a rezumat foarte clar mesajul în legătură cu această situație: „Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales.

Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației”.

Românilor le spun clar și fără echivoc: electoratul trebuie să fie cel care să sancționeze derapajele politice, mesajele anti-UE/NATO și antisemite rostogolite de Diana Șoșoacă.

Românii trebuie să voteze în cunoștință de cauză la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024!”

 

 

Aceasta este poziția europarlamentarului și totodată președintele PSD Galați, Dan Nica.

Totuși lucrurile sunt cam complicate pentru că săptămâna trecută, într-un talk show de la un post central de televiziune, același Dan Nica, cu mult înainte (miercuri, 2 octombrie) de pronunțarea magistraților Curții Constituționale a României (CCR) de sâmbătă, 5 octombrie, referitor la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă, a dat de înțeles că ar ști dinainte verdictul.

 

Ce a spus Dan Nica, în emisiunea de miercuri, 2 octombrie, de la Antena 3:

 

„– Dan Nica: Stați să vedem retragerea doamnei Șoșoacă ce efect va avea.
– Mihai Gâdea: Credeți că se va retrage?
– Dan Nica: Probabil că zilele următoare.
– Mihai Gâdea: Așa știți dumneavoastră?
– Dan Nica: Așa am citit.
– Bogdan Chiriac: Dar face o alianță cu domnul Simion sau se retrage pur și simplu?
– Dan Nica: Da
– Mihai Gâdea: Da, ce?
– Dan Nica: Deci, va fi una dintre mișcările foarte interesante din aceste zile.”

 

Este clar că în privința admiterii sau nu a candidaturii liderului S.O.S. România sunt mișculații politice de interes major din partea unor partide. Și aici, principalul vizat este PSD, care deține controlul în CCR iar cauza principală este de a-i facilita lui Marcel Ciolacu un tur doi cu candidatul AUR, George Simion, varianta cea mai simplă pentru Ciolacu de a câștiga președinția României.

 În orice altă confruntare in turul secund, fie că vorbim de Ciucă, Lasconi, Geoană, Orban, șansele lui Ciolacu sunt minime.

Așa stând lucrurile, Există o doză de credibilitate în faptul că PSD ar fi umblat la arbitri (CCR).

Mai mult decât atât, foarte probabil cei de la PSD și-au făcut calcule eronate pentru că voturile Dianei Șoșoacă nu se vor duce sub nicio fărmă către Simion, considerat un trădător de facto de către  Șoșoacă. Principalii beneficiari ar putea fi mai degrabă Lasconi si Orban.

 

Ce spun analiștii politici?

Analistul politic, Sebastian Lăzăroiu explică de ce râvnesc Ciolacu și PSD la acest electorat…

 

Din două motive:

– ei reprezintă ceea ce se numesc „voturi ușoare”. Cu ei poți câștiga lejer orice alegeri și sunt ușor de acționat apăsând doar niște butoane: tricolor, românește, imigrant, LGBT, familie tradițională, suveranitate, Dumnezeu.

Nu trebuie să le dai nimic, nu trebuie să le dovedești că ești înțelept sau competent sau cinstit. Trebuie doar să folosești cuvintele cheie și să-i ții permanent în stare de panică în fața pericolelor inventate (modelul Viktor Orban în Ungaria).

– acesta este fostul electorat PSD, abandonat, după Dragnea, pentru onorabilizare în fața partenerilor internaționali. Dar onorabilizare nu e totuna cu onorabilitate. Ciolacu și PSD, odată ce iau toată puterea în stat, n-or să mai simtă nevoia să fie onorabili.

Ciolacu privește recuperarea acestui electorat ca un act de dreptate. E un teritoriu cedat provizoriu, însă niciodată abandonat.

De la Dragnea încoace, pesediștii trag cu ochiul invidioși la vecina noastră, membră a UE. Dacă lui Viktor Orban i-a ieșit jocul, nouă de ce nu ne-ar ieși? Să poți patrona toate instituțiile, afacerile, rețelele de corupție, cu impunitate totală, ba chiar legitimat de alegătorii ținuți într-o tensiune permanentă cu tot felul de fantasme, ei, abia asta înseamnă noul management al democrației aparente.

În ciuda acestui model iliberal, NATO și UE te îngăduie ca membru, chiar dacă te mai hărțuiesc din când în când cu declarații și sancțiuni moi. Uniunea Europeană tolerează astăzi un asemenea regim în interior. Unde e unul, pot fi mai multe.

Dar ca să ai acces la acest electorat, întâi trebuie să-i elimini căpeteniile legitime. Șoșoacă a fost prima, urmează Simion. Observați că Simion e trist după scoaterea competitoarei din cursă? E sincer trist, deoarece știe că el urmează. Doar că el nu va fi scos cu mâna aripii PSD din CCR. El va fi scos prin înfrângere la urne, printr-o campanie dezlănțuită purtată de aliații și, paradoxal, adversarii PSD (nu așa a fost și la Iliescu-Vadim?), după care Simion va fi cea mai hulită ființă din România, iar Ciolacu va fi salvatorul țării.

Spre deosebire de Iliescu, în anul 2000, care s-a metamorfozat credibil într-un atlet al valorilor occidentale, după sperietura cu Vadim, Ciolacu va deveni un Simion și Șoșoacă la un loc. De ce? Pentru că Iliescu era un om educat și-avea puterea să îndrepte stricăciunile (ultimul său mandat a fost unul al reconcilierii), pe când Ciolacu are puțină școală și se va înconjura doar cu oameni care-i vor întreține setea de putere.

 

 

Chiar si-așa, această instituție-CCR, este din ce in cea mai toxică pentru România!

 

Ultima oră: Situația la CCR se complică și mai mult. Magistratul propus de UDMR, Atilla Varga nu mai dorește să semneze motivarea deciziei!

 

 


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de: