Căpșunarii prelungesc programul de la Serviciul de Pașapoarte Galați

Distribuie articolul

Este program extins la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, din cadrul Instituției Prefectului – județul Galați. În luna august, funcționarii lucrează în weekend dar și în minivacanța de Sf. Maria. Conform anunțului făcut de Prefectura Galați, luni, 14 august, și marți, 15 august, va fi program normal de lucru la serviciul de pașapoarte. De asemenea, în zilele de sâmbătă, 12 august și 19 august, vor fi primite documente şi se vor face eliberări de paşapoarte.

„Luni, 14 august, și marți, 15 august, va fi program normal de lucru (primiri documente între orele 08.30-16.30 şi eliberări paşapoarte între orele 10.30-13.00 și 14.00-16.00), iar în zilele de sâmbătă, 12 august, şi sâmbătă, 19 august, va fi următorul program: primiri documente între orele 08.30-14.30 şi eliberări paşapoarte între orele 10.30-14.30”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Galați.

Primirea documentelor la ghişeu se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în intervalul orar 08.30 – 10.30, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului, precum şi a actelor aferente, în original şi fotocopii. Cei care vor să evite cozile, trebuie să știe că pașapoartele sunt livrate la domiciliu.

„Precizăm că paşaportul simplu electronic, valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani), se livrează la domiciliu/reşedinţă prin curierat Prioripost, în termen de 14 zile calendaristice. Pentru orice fel de date legate de eliberarea documentelor de călătorie, rugăm solicitanţii să consulte informaţiile disponibile pe www.prefecturagalati.ro, secțiunea Evidenţa paşapoartelor”, a declarat comisarul șef de poliție Aurelian Păduraru, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Galați.

Programul la pașapoarte a fost extins deoarece în luna august serviciul se confruntă cu o creștere a numărului de cereri. De vină sunt gălățenii stabiliți în străinătate care se întorc în vacanță și profită de ocazie pentru a-și rezolva problemele ce țin de actele de identitate și călătorie.


Distribuie articolul

You May Also Like