Podul de la Brăila capătă formă. Constructorul a început să monteze platforma obiectivului

Distribuie articolul

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a început ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Brăila. Lucrarea va ține două luni și jumătate și va fi completată de montarea cablurilor de oțel în lungime de doi kilometri și în greutate de 6.700 de tone.

Anunțul a fost făcut pe Facebook.

„Un început bun de săptămână pe infrastructură. Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect – cu ajutorul acestei platforme sau „catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și începe la vară. Cablurile cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Demnitarul a mai anuțat că se lucrează la drumurile de legătură.

„Construcția drumurilor de legătură a început deja pentru primii 7 km și în perioada imediat următoare vom avea șantier deschis pentru toată lungimea acestora (23 km)”, a declarat Drulă.

Podul peste Dunăre va lega județele Brăila și Tulcea. Obiectivul va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri și o lungime totală de 2 kilometri.


Distribuie articolul

You May Also Like