Noii directori de școli, după examene sau din toamnă

Distribuie articolul

Ministrul Educației Naționale Sorin Câmpeanu consideră că examenele pentru ocuparea celor aproximativ 10 000 de posturi de directori de școli ar putea fi desfășurate în două etape.


Aceste examene nu se vor putea organiza înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat și a exclus și varianta lunii august care, în opinia sa este o lună a concediilor.


„Nu ar fi drept să iei unui cadru didactic implicat în corectură la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională dreptul de a participa la concursul de director pentru că nu va avea timpul fizic pentru pregătire. Deci, acestea sunt constrângerile și în acest context am spus că nu cred că vom putea organiza înainte de intrarea în vacanța de vară.
Insist să nu se organizeze concursuri în luna august. Deci ori reușim până în august, dar după examenele naționale, Evaluare, Bacalaureat ori, dacă nu, în toamna acestui an. De fapt, cel târziu în toamnă.”, a precizat Câmpeanu.


Ministrul a mai spus că s-au discutat și alte variante de examen iar una ar fi ca subiectele să fie „relevante”, iar din comisia prevăzută pentru a doua etapă să facă parte și un reprezentant al colectivului de cadre didactice din școala pe care candidatul dorește să o conducă.

„Ideea e să fie o tematică relevantă pentru ceea ce trebuie să facă un director de școală, o tematica sigură și cei care vor depăși nivelul 7, să spunem, nota 7, pot opta pentru a fi directori într-o școală. Sunt două variante luate în discuție, sau ca la examenul de rezidențiat, cine a luat 10 își poate alege orice școală, următorul, cu 9,99… Poate sa fie o variantă, nu este cea acoperitoare total. O alta varianta este sa se exprime opțiunile în ordinea descrescătoare a rezultatelor la examenul național (…) 2,3,4,5… 7 opțiuni pentru o școală, după care se intră în etapa a doua”, a afirmat Câmpeanu.


Distribuie articolul

You May Also Like