Vin „italienii”. Convoaie cu sute de persoane se îndreaptă spre Galați

Distribuie articolul

Numeroase convoaie cu autocare și autoturisme se îndreaptă spre Galați. Autoritățile anunță că absolut toți cei care vin din Italia și ajung la Galați sunt plasați în carantină. Persoanele care nu respectă regula vor răspunde penal.

Numeroase mașini se îndreaptă dinspre punctele de trecere a frontierei din vestul țării către Galați. Coloanele de autoturisme și de autocare sunt însoțite de la frontieră până la spațiile de carantină de echipaje de la Poliție și Jandarmerie. Conform procedurii, persoanelor plasate în carantină li se recoltează probe biologice. Acestea stau izolate timp de 14 zile și, dacă la final nu prezintă simptomele coronavirusului, pot părăsi spațiul de carantină.

În acest context, a crescut foarte mult numărul persoanelor izolate din cauza coronavirusului. Vineri, la Galați 42 de persoane se află în spațiile de carantină organizate de autorități, iar alte peste 600 sunt în izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, 3 persoane, printre care un copil de 6 ani, sunt internate la spitalele din Galați.

Autoritățile locale au pregătit din timp zeci de camere pentru persoanele introduse în carantină. Prefectura, Primăria și Consiliul Județean au identificat spații pe care le-au pregătit pentru această situație. Totuși, în curând, capacitatea de cazare va fi depășită, astfel încât autoritățile sunt nevoite să caute soluții alternative. În prezent, sunt discuții despre închirierea unor spații de cazare în unitățile hoteliere din oraș și din județ.


Distribuie articolul

You May Also Like