Alegeri europarlamentare, rezultate parțiale. Află AICI cum au votat gălățenii

Distribuie articolul

Județul Galați s-a decolorat. Din punct de vedere politic. A pierdut din roșul intens și a prins galben în obraji. Iar peste galbenul tradițional s-a așternut un strat gros și nou de fond de ten, pe albastru și portocaliu. Altfel spus, Galați nu mai este județul roșu pentru că, după mulți ani, PSD are probleme cu pământul de sub picioare. Marii câștigători ai alegerilor din țară și de la Galați sunt membrii USR-PLUS, în timp ce PNL rămâne cu gândul că se putea mai mult.

Potrivit estimărilor, în județul Galați alegerile europarlamentare au fost câștigate de PSD, pe locul doi este PNL la aproximativ 2 procente, iar pe locul 3 se află USR PLUS, la mare distanță de primele două partide. Totuși, se pare că USR PLUS a câștigat detașat alegerile din orașul Galați, în timp ce liberalii s-au impus la Tecuci. Din cauza unor probleme organizatorice, rezultatele oficiale de la Galați vor fi prezentate cu întârziere.

Am putea zice că este dezastru pentru dinozaurii Dan Nica, Viorel Ștefan și Florin Popa. Nu o zicem pentru că ei au luat-o peste bot de o să-i doară pe toți atârnații de brelocul lor. Pe Nica și Ștefan nu-i plângem, pentru că și-au căutat de treabă pe la Bruxelles, pe salarii bine plătite de europenii pe care i-au înjurat în campania electorală.

În plan național, alegerile europarlamentare au fost câștigate de PNL. Potrivit rezultatelor parțiale obținute după numărarea a peste 96% din totalul buletinelor de vot, PNL a obținut 26,8%, în timp ce PSD se află pe locul 2 cu 23,3%, iar alianța USR PLUS este pe podium cu 21,3%. La mare distanță se află ProRomânia cu 6,6% , PMP cu 5,6% și UDMR cu 5,4%. Alte formațiuni politice precum ALDE și UNPR nu au trecut de pragul electoral. Partidele de centru dreapta au câștigat în mod categoric alegerile beneficiind de prezența mare la vot. Aproape 50% dintre români au ieșit duminică la vot.


Distribuie articolul

You May Also Like