Protest paşnic pentru modernizarea şi securizarea Drumului de Centură

Distribuie articolul

Deşi, în ultimii 20 ani, în campaniile electorale, n-a existat  politician care să nu facă promisiuni că va moderniza centura ocolitoare a Muncipiului Galaţi, acestea au rămas doar la stadiu de subiect uitat de vreme şi de autorități. În teorie, totul sună frumos, dar, în practică, lipsește cu desăvârșire.

Primăria Galaţi nu s-a arătat interesată să remedieze acest aspect nici măcar atunci când locuitorii au sesizat anumite nereguli și pericolul la care aceștia sunt expuşi. Dat fiind numărul mare al evenimentelor rutiere din ultima vreme soldate cu victime, Asociaţia Galati, Oraşul meu a solicitat oficial Primăriei Galaţi, până în prezent, de trei ori (prin adresele nr. 95/27.01.2017; nr. 114/12.04.2017 si nr. 116/ 4.05.2017), să ia măsuri pentru securizarea intersecţiei din dreptul Benzinăriei OMV prin semaforizare sau construirea unei pasarele de traversare. Niciuna dintre acestea nu a primit vreun răspuns deşi, conform legii, ar fi trebuit sa se întâmple în 30 de zile de la depunere.

„În campaniile electorale, politicienii ne spun câte-n lună şi-n stele. N-am întâlnit unul care să nu fi promis şi modernizarea Drumului Viilor. Din păcate, ei îşi uită promisiunile de îndată ce ajung în funcţii cheie. Din zeloşi devin surzi, orbi și amnezici”, ne-a declarat George Nica, membru al Asociaţiei Galaţi, Orașul meu.

Tot el ne-a mărturisit că ONG-ul pe care îl reprezintă a hotărât organizarea unui protest paşnic, nepolitizat, în data de 11 iunie a.c. pentru sensibilizarea autorităţilor şi a întregii comunităţi în legătură cu aceeaşi necesitate de securizare imediată a traficului rutier din zonă.

„S-a dorit un protest pașnic, nepolitizat. Am solicitat Primăriei aprobarea unui marș auto pe ruta: intersecţia B-dului Brăilei cu Drumul Viilor până la sensul giratoriu de la Talcioc şi revenirea, tot în marș, la locul de pornire. Din păcate, astăzi, am fost înştiinţat că propunerea noastră nu poate fi aprobată în această formă din motive de prevenire a blocării traficului. Ni se va permite doar staționarea, pentru  o jumătate de oră, pe prima bandă în tronsonul cuprins între Strada Viaduct şi Benzinăria Mediatrans. Ţin să precizez că vom continua seria acţiunilor noastre până la eliminarea pericolului de accidentare sau deces la care suntem expuși zi de zi. Dacă pentru autoritățile locale nu contează, pentru noi viaţa are prioritate”, ne-a mai spus George Nica.


Distribuie articolul

You May Also Like