Crește numărul burselor școlare acordate elevilor gălățeni

Distribuie articolul


Aproape 8.000 de elevi gălățeni vor primi burse în acest an școlar, înregistrându-se o creștere de peste 25% față de anul trecut. Din păcate, crește doar numărul lor, nu și valoarea, aceasta rămânând aceeași ca în urmă cu doi ani, când a avut loc ultima modificare.
Dacă în precedentul an școlar au existat 6.264 de bursieri, din acesta numărul lor ar putea crește considerabil. În ședința de joi, consilierii locali trebuie să decidă dacă adoptă sau nu o hotărâre ce prevede acordarea unui număr de 7.969 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi, astfel: 277 burse de performanță, 7.186 burse de merit, 28 burse de studiu și 478 burse de ajutor social.


”Față de anul precedent, mai mulți elevi îndeplinesc criteriile de acordare, respectiv au avut medii generale de cel puțin 8,50 și 10 purtare. Din păcate, valoarea lor nu crește și voi propune să fie indexate măcar cu rata inflației, dat fiind că de doi ani au rămas la același nivel”, susține Onuț Atanasiu, director adjunct la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și lider al consilierilor locali din grupul PNL.


În prezent se acordă 196 lei /elev/ lună pentru bursa de performanță, 52 lei/elev/ lună pentru bursa de merit și 46 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu sau de ajutor social.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns