Camerele care verifică rovinieta vor fi și RADARE. Vezi AICI unde sunt amplasate aparatele în județele Galați și Brăila

Distribuie articolul

Vești proaste pentru vitezomani: camerele amplasate pe drumurile publice care verifică rovinieta vor fi și radare.Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră au semnat un protocol în baza căruia camerele vor fi folosite pentru a înregistra viteza mașinilor aflate în trafic. Sistemul va fi folosit de polițiști începând de anul viitor. Datele obținute de camere, adică viteza și numărul mașinii, vor fi administrate într-un sistem centralizat și astfel vor fi depistați șoferii vitezomani.

Sistemul funcționează cu ajutorul unor senzori montați în asfalt la o distanță de 2,5 metri unul de celălalt. Aparatul radar pornește în momentul în care roțile mașinii ating primul senzor, iar datele sunt comparate cu senzorii următori. Dacă autovehiculul a depășit viteza legală, polițiștii vor întocmi un proces verbal în baza înregistrării aparatului radar, iar amenda va fi trimisă prin Poștă la domiciliul proprietarului mașinii.

Poliția nu se oprește aici și anunță că vrea să folosească sistemul existent pe principalele drumuri din România pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privitoare la greutatea maximă admisă. În România există 74 de camere, dintre care șase se află în zona Galați-Brăila. În județul Galați camere de verificare a rovinietei sunt pe DN 25, la Șendreni, pe DN 26, la Vânători și pe DN 24, la Cosmești. În județul Brăila sunt tot trei camere, la Lacu Sărat, pe DN2B, la Bărăganul, pe DN21, și la Movila Miresei, pe DN22.


Distribuie articolul

You May Also Like