Mașinile Eco, rara avis la Galați

Distribuie articolul

Apetitul gălățenilor pentru mașini ecologice tinde spre zero. În ultimii doi ani, foarte puține mașini nepoluante au fost înscrise în circulație, în județul Galați.

Conform evidențelor Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto, nicio mașină electrică nu a fost înscrisă în circulație în 2016 și 2017, până azi. Lipsa de interes a gălățenilor față de autovehiculele electrice ar putea avea ca explicație prețurile destul de piperate, dar și lipsa infrastructurii de încărcare a acumulatorilor pentru acest tip de mașini. Un autovehicul electric costă cel puțin 16.500 euro, dar prețurile pot ajunge și la 50.000 de euro sau mai mult, la modelele de lux.

Nu e mai puțin adevărat că, din 2015, Ministerul Mediului stimulează cu bonusuri consistente achiziția de mașini electrice, prin Programul Rabla Plus. Bonusul pentru cumpărarea unui autovehicul electric este de 45.000 de lei și nu este nevoie să casezi o mașină veche pentru a beneficia de el. Bonusuri consistente se acordă și pentru achiziția de mașini hibride. Valoarea unui voucher este de 20.000 de lei. Nici la acest capitol, Galațiul nu excelează.

Totuși, în 2016, au fost înscrise în circulație 55 de autovehicule hibride, iar în 2017, de la începutul anului și până în prezent, 13 mașini hibride. Potrivit portalurilor specializate în vânzări de mașini, cele mai ieftine autovehicule hibride sunt cele de clasă mică, ale căror prețuri variază între 14.300 și 17.600 de euro. În segmentul de mijloc, prețurile ajung și la 50.000 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like