Căldură dar și ploi torențiale, în săptămâna următoare

Distribuie articolul

Informare de la Administrația Națională de Meteorologie privind estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 18 iulie.


Valorile diurne vor fi în creștere pâna la începutul celei de-a doua săptămâni (13 iulie), vremea va deveni călduroasă, iar maximele vor avea media de 32…33 de grade.

Până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 29 de grade.

Temperaturile minime vor avea variații pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, în jurul datei de 14 iulie și cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 17 iulie.


Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


Distribuie articolul

You May Also Like