Acuzații de fals de 1 milion de lei la Apă – Canal, Primăria nu se grăbește să cerceteze

Distribuie articolul

Furnizorul local de apă este învinuit că nu ar fi achitat un milion de lei unui subcontractor și ar fi acoperit suma cu acte false. Acuzația a fost făcută public, în ședința de astăzi a Consiliului Local, dar primarul Ionuț Pucheanu nu a părut impresionat și nu a dispus cercetarea activității companiei Apă – Canal, la care Consiliul Local este acționar majoritar.

Mihai Dermengi, administratorul special al firmei Safar Eco Grup SRL, susține că nu a încasat nici până în prezent un milioan de lei plus TVA, contravaloarea a 30 de foraje executate pentru municipiile Galați și Tecuci în perioada 2014 – 2015. Omul de afaceri s-a prezentat astăzi în ședința Consiliului Local și s-a plâns că nu a primit nici până acum un răspuns la o adresă depusă la registratura primăriei din data de 18 ianuarie 2019, în care acuză grave nereguli ale furnizorului local de apă, căruia i-ar fi  executat foraje pentru o investiție realizată cu fonduri europene .

”Am participat în calitate de subcontractor și dețin documentația tehnică cu date reale, partea mea de lucrare nu a fost niciodată predată cu proces verbal de predare –  primire și pentru a evita plata activităților societății noastre s-au întocmit acte false. Având în vedere că Consiliul Local are calitatea de acționar majoritar dar și urgența din generarea situației de faliment a societății Safar Eco Grup, ca urmare a neefectuării plăților, se justifică ca Consiliul Local Galați să se pronunțe pentru restabilirea legalității”, se arată în adresa depusă de Mihai Dermengi.

În replică, primarul a declarat că reprezentanții CL Galați nu se pot implica în activitatea companiei și ar trebui să existe o pronunțare a instanței, în cazul în care se discută de un litigiu.

Dermengi a dat un ultimatum și a spus că, în situația în care nu va primi un răspuns în termen de o lună, se va adresa forurilor care se ocupă de cercetarea infracțiunilor cu fonduri europene, fapt ce ar putea duce, în opinia sa, la restituirea integrală sau în parte banilor comunitari utilizați de Apă – Canal la extinderea rețelei de apă.


Distribuie articolul

You May Also Like