Justiție cu frică de Dumnezeu. Un preot beat, ucigaș și fugar a fost scăpat de închisoare  

Distribuie articolul

Preotul din comuna Schela, care, anul trecut, a ucis un sătean, într-un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința pronunțată de Curtea de Apel Galați este definitivă. În noiembrie 2017, preotul Dănuț Hohotă, paroh la una dintre bisericile din Schela, a lovit cu mașina, un consătean, apoi a părăsit locul accidentului.

Victima sa a murit în scurt timp. Poliția Rutieră a găsit mașina preotului abandonată, la câțiva kilometri depărtare.

În urma cercetărilor, preotul din Schela a fost găsit ascuns într-o gospodărie din zonă. Avea o alcoolemie de 1,34 la mie în aerul expirat, confirmată și de analizele ulterioare făcute la sânge. Preotul Dănuț Hohotă a fost arestat atunci, sub acuzațiile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului. Judecătorii l-au menținut în arest până în februarie 2018, când l-au plasat în arest la domiciliu, pentru o lună, și apoi sub control judiciar.

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a suspendat atunci de la slujire până la clarificarea situației judiciare. Acum, reprezentanții Arhiepiscopiei precizează că așteaptă comunicarea oficială a sentinței definitive, după care va fi întrunit consistoliul bisericesc, care va decide sancțiunile pentru preotul condamnat. Acesta riscă caterisirea, ceea ce înseamnă că ar putea fi exclus din biserică.


Distribuie articolul

You May Also Like