Încălzirea globală dăunează grav luptei anticorupție: anul acesta, culesul la vie a început devreme

Distribuie articolul

Jandarmi bătăuși, guvernanți semianalfabeți, conducători penali, legi cu dedicație și killeri fioroși? Hai să fim serioși, toate vor fi uitate în cel mult o lună. Amnezia are legătură cu anotimpurile și cu muncile agricole: anul acesta culesul la vie a început mai repede decât în trecut, iar șprițul va fi gata prin septembrie.

Problemele dispar foarte ușor în jurul unui pahar de vin. Oricum mulți contemporani/consumatori cu drept de vot par beți și atunci când sunt treji, așa că se anunță o toamnă liniștită. Problemele dezbătute la televizor se vor dilua rapid în tulburelul timpuriu, semn că râul, ramul țin cu penalul. În plus, producția de șpriț se anunță a fi peste așteptări, dacă îi ascultăm pe specialiști.

„Anul acesta condițiile climatice au favorizat maturarea timpurie a strugurelui. Acum avem 200 de grame de zahăr la soiul de Fetească Regală cu care am și început. Ne conformăm și începem să strângem recolta. Ne-am apucat de cules… Strugurele a acumulat tot ce are necesar pentru un vin de calitate…Vinul va fi deosebit, de calitate”, a declarat directorul Stațiunii de Cercetare Viticolă Tg.Bujor, Alina Donici.

În republica condusă de o grupare din Teleorman, munca nu este la mare căutare. An de an, cei de la Stațiunea de Cercetare Tg.Bujor încearcă să găsească zilieri. Dacă în 2017 a fost prăpăd, anul acesta sunt mai mulți amatori de venituri suplimentare, dar angajatorul încă are nevoie de oameni.

„Este prima zi, până se duce vestea că a început recoltatul… Avem nevoie de oameni, fiecare zi de întârziere duce la diminuarea cantității de struguri. De săptămâna viitoare vor veni din alte județe, am început cu localnicii, avem mai mulți ca anii trecuți, dar avem nevoie”, a explicat Alina Donici.

În prima zi de cules la vie, la stațiunea din Tg.Bujor au venit 150 de persoane. Fiecare muncitor primește zilnic 90 de lei pentru o normă de 450 de kilograme.


Distribuie articolul

You May Also Like