Cadou de la guvernanți: se scumpesc din nou alimentele, produsele nealimentare și serviciile

Distribuie articolul

A crescut rata inflației. Potrivit datelor comunicate joi, 12 aprilie, de Institutul Național de Statistică, îndicele în funcție de care se măsoară evoluția prețurilor de consum a crescut în luna martie până la 5%. Este cel mai înalt nivel din ultimii 5 ani: în iunie 2013 rata inflației a fost mai mare cu doar 0,37%.

Cifrele prezentate de Institutul Național de Statistică arată că preţurile de consum au crescut în martie, în medie, cu 0,3%, comparativ cu luna februarie. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 0,48%, în medie, faţă de luna februarie, cele nealimentare au urcat cu 0,14%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 0,30%.

De altfel, rata inflației a tot crescut în ultima perioadă iar asta s-a văzut în prețuri. Pe parcursul anului trecut, cele mai mai scumpiri au fost la ouă, transportul aerian, unt, energie electrică și fructe proaspete. De asemenea, combustibilii s-au scumpit în 2017 cu aproape 6%. În ceea ce privește prognozele, specialiștii BNR estimează că la finalul acestui an rata inflației va fi în jur de 3,1%.

Distribuie articolul

You May Also Like