Ca să știți ce ați votat: un fost deputat PSD Brăila a fost condamnat definitiv la închisoare

Distribuie articolul

Cristian Rizea, fostul deputat de Brăila, a fost condamnat la închisoare. Definitiv, deoarece decizia aparține judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție. Politicianul a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor martorilor.

Problemele lui Rizea au început în urmă cu trei după ce a fost trimis în judecată de DNA. Pentru că în anul 2016 nu apăruse statul paralel, infractorul Rizea a dat vina pe adversarii politici de la PNL. Cică opoziția era sursa problemelor penale care îl încolțeau. Îl încolțeau atât de tare încât îl sufocau și ca să nu pățească ceva, domnul politician a dispărut. Acum toată lumea îl caută ca să-i arate locul de la bulău, dar Rizea nu-i de găsit. Nici avocatul nu știe: cică omul apăsat de probleme, a rămas fără domiciliu și acum pribegește, probabil prin SUA.

Fostul deputat Cristian Rizea este cunoscut și pentru o țeapă trasă unui hotel din Vaslui. Rizea a locuit acolo timp de o lună împreună cu alt onorabil politician și când a aflat că a pierdut alegerile s-a făcut nevăzut. A fugit noaptea, ca parlamentarii, și la plecare a golit minibarul, a povestit patronul hotelului care s-a ales cu o gaură de 10.000 de euro. În plus, după fuga escrocilor cu carnet de politician, hotelul a devenit un loc de pelerinaj pentru fraierii cărora Rizea le promisese bani dacă îl votează.

Nu despre Rizea aveam noi chef să vorbim. Acest individ a fost votat de două ori de brăileni(a fost deputat PSD de Brăila între 2008-2012 și 2012-2016), a ocupat funcții înalte și visa să devină candidatul partidului pentru un sector din București. În plus, când a fost luat la întrebări de procurori, colegii din PSD (și nu doar ei) l-au apărat. Camera Deputaților a decis prin vot că Rizea nu poate fi arestat, ci doar reținut pentru 24 de ore. Ulterior, beneficiind de ajutorul colegilor săi, îngerașul a dispărut din țară, dar nu în Serbia, Brazilia, Costa Rica sau Madagascar, ci în SUA. De aceea, spuneam că nu este vorba despre Cristian Rizea, ci despre ceilalți Rizea care se vor buluci în fața poporului la alegerile care vor veni. Ochii pe portofel!


Distribuie articolul

You May Also Like