Gălățenii sunt din ce în ce mai puțini și mai bătrâni

Distribuie articolul

Se împute treaba în județul Galați. Numărul persoanelor active este mai mic decât cel al pensionarilor. În prezent, diferența este 20.000 de persoane, ceea ce înseamnă că fiecare salariat ține cel puțin un pensionar „în cârcă”.

Potrivit statisticilor oficiale, în judeţul Galaţi există mai mulți pensionari decât persoane active, ceea ce situează zonă foarte sus într-un top național de profil. Nici previziunile nu sunt prea optimiste. În primul semestru al anului 2018, numărul pensionarilor s-a redus, pe cale naturală, dar va crește din nou prin apariția unor ieșiri la pensie.

„La ora actuală aveam 139.950 de pensionari în judeţul Galaţi. În ceea ce priveşte numărul de asiguraţi, acesta este mai mic, respectiv 117.009. Tendinţa este de scădere a numărului de pensionari, înregistrăm în jur de 400 de decese pe lună. La nivel naţional ne situăm pe locul trei în ceea ce priveşte numărul de pensionari”, a anunțat Ana Denis Aramă, directorul Casei Judeţene de Pensii Galați.

Populația județului Galați este în scădere permanentă în ultimii ani, în prezent fiind înregistrați aproximativ 620.000 de locuitori. Îmbătrânirea populației este cauzată de problemele economice ale zonei, de natalitatea scăzută și de plecările în străinătate ale membrilor populației active.


Distribuie articolul

You May Also Like