Primăria oferă 100.000 de lei pentru demolarea unor garaje fictive

Distribuie articolul

100.000 de lei, fără TVA, este suma pregătită de municipalitate pentru ”Demolare garaje str. Rizer nr. 75, str. Pieței nr. 2A-4”. Lăudabil efortul de resistematizare urbană, singura problemă este că, la adresele respective, nu există niciun garaj, fapt recunoscut parțial chiar în documentația anunțului de achiziție publică.

Până pe data de 14 martie, Primăria Galați a primit oferte pentru proiectarea și execuția contractului de demolare ce viza locațiile enumerate mai sus.

”Autoritatea contractantă Municipiul Galați dorește atribuirea contractului de proiectare și execuție pentru Demolare garaje str. Rizer 75, str. Pieței nr. 2A-4. Ofertantul trebuie să asigure o echipă competentă, capabilă să susțină activitățile proiectului”, se arată în anunțul postat de Primăria Galați.

Conform acestuia, dar și certificatului de urbanism atașat, este vorba de „obținerea autorizației de desființare pentru garaj, str. Pieței nr. 2A-4”. Doar că, pe teren, la adresa indicată nu se află niciun garaj ci un imobil și un laborator de patiserie – cofetărie. Cele mai apropiate garaje sunt la mai bine de o sută de metri distanță, pe str. Arieșului nr. 11.

În ceea ce privește construcția din Rizer nr. 75, în certificatul de urbanism se vorbește direct de Grădina Veche 75. În ambele situații, aceeași surpriză: la prima adresă este curtea unui imobil iar la cea de a doua este o vilă proprietate privată! Cât privește eventuale garaje construite pe domeniul public, ele nu există pe o rază de mai bine de un kilometru.


Distribuie articolul

You May Also Like