Ca la tropice: meteorologii anunță că regiunea Galați-Brăila va fi lovită de caniculă

Distribuie articolul


Un val de căldură va lovi regiunea Galați-Brăila. Meteorologii anunță că până vineri va fi deosebit de cald în sudul, estul și de sud-estul țării. Specialiștii au redactat un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat.


Meteorologii anunță că valul de căldură a ajuns deja în România. O informarea meteorologică de disconfort termic intră în vigoare marți la prânz și vizează întreaga țară. Aceasta va fi valabilă până la joi, la ora 20.00.


Miercuri și joi va fi foarte cald. Pentru zilele menționate meteorologii au instituit cod galben de caniculă și vorbesc despre maxime de 38 de grade și despre nopți tropicale.


„În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) și joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade, nopți tropicale”, anunță meteorologii.


Vremea își va reveni în weekend. Atunci, temperaturile diurne nu vor mai trece de 30 de grade Celsius.


Distribuie articolul

You May Also Like