Ca la căminul cultural: la Galați, o partidă din campionatul național de handbal a fost reprogramată din cauza unui concert

Distribuie articolul

Nimic nou sub soare, la Galați: o întâlnire sportivă dintr-o competiție națională este reprogramată din cauza unui concert. Este vorba despre meciul CSM Galați-SCM Rm.Vâlcea din Liga Națională de handbal feminin care trebuia să se dispute vineri seara (8 martie) în Sala Sporturilor Dunărea. Deși este vorba despre o competiție oficială, cu un calendar stabilit de mult timp, partida a fost reprogramată joi, la prânz, deoarece vineri, în singura sală de sport din Galați, va avea loc un concert. În aceste condiții, televiziunea națională a anunțat că renunță la transmiterea în direct a partidei..

Concertul care le-a trimis pe handbaliste la plimbare se numește Acadelia și va începe vineri, la ora 21.00, în Sala Sporturilor Dunărea. Bineînțeles, Delia și staful său nu au nici o vină că în ditamai orașul nu există decât un singur loc în care pot fi organizate concerte și competiții sportive. Nu mai vorbim nici despre faptul că sala nu este tocmai în regulă cu avizele de la pompieri și că toate evenimentele din interior sunt organizate pe bază de Doamne ajută să nu se întâmple! Totuși, nu putem să nu remarcăm nivelul rural al întâmplării: Primăria Galați, proprietara sălii, se bucură pentru câteva mii de euro (chiria plătită de organizatori) și încurcă niște sportivi profesioniști care nu plătesc pentru utilizarea obiectivului.

Așa arată o sărăcie de oraș. De fapt, situația este prea ca la țară, pentru că suma (chiria) se potrivește și parangheliilor organizate în căminele culturale din județ. Asta în timp ce în orașele din Ardeal se fac investiții de multe milioane de euro și sunt organizate de competiții de talie mondială.


Distribuie articolul

You May Also Like