Bugetul local, vacă de muls pentru Street Food Festival

Distribuie articolul

Că tot ne plângem că nu avem bani și bugetul e de criză, reușim să plătim mult mai mult decât alții pentru lucruri asemănătoare. În vară, de exemplu, municipalitatea dorea să aloce 155.000 de lei pentru spectacolul ”La frați nu se pun hotare”, pentru care Primăria Iași dădea doar 90.000 de lei. Acum achităm 167.000 de lei pentru un festival gastronomic pe care alții reușesc să îl facă în condiții similare, dar cu mult mai puțini bani.

La Bacău, de exemplu, s-au plătit cu 30.000 de lei mai puțin, în condițiile în care au fost incluse și tot felul de aberații gen 7.550 de lei pentru ”spot video de promovare pentru fiecare zi de eveniment și realizarea a câte trei seturi de fotografii pentru fiecare zi de eveniment”.

Onorariile artiștilor au fost de 45.000 de lei, fiind aceiași care vin și la Galați (The Mono Jacks, Cuibul, Soul Serenade) sau dintr-o grilă similară de tarife.

Există însă și cazuri în care s-a plătit de trei ori mai puțin și evenimentul a avut loc: în martie, Consiliul Local al Municipiului Cluj – Napoca a alocat 50.000 de lei pentru ”Cultură la Street Food Festival 2018”.

Se poate și mai ieftin? Se poate. În 2017, Primăria Oradea a susținut festivalul asigurând spaţiul de desfăşurare, curăţenia şi paza, cu un buget alocat de 35.000 de lei.

Cum ar fi să nu dai deloc bani, ci chiar să încasezi? Am putea afla dacă am trăi tot într-un oraș din Moldova condus de un primar PSD, dar la 230 km nord de Galați.

”Street Food Festival 2018 îşi propune să fie un eveniment plin de culoare, unde arta culinară să îmbie cetăţenii dulcelui Târg al Ieşilor cu cele mai plăcute gusturi şi arome. Cu această ocazie, invităm operatorii de profil interesaţi să se încrie şi să depună ofertele de servicii. Se va plăti închirierea spaţiului conform reglementărilor în vigoare, precum şi celelalte taxe legale. Nu se va percepe procentaj din încasări. Experienţa în domeniu reprezintă un avantaj în etapa de selecţie a participanţilor”, se arată în anunțul postat în martie de Mihai Chirică, primarul Iașului.

”Sunt bucuros că avem un astfel de eveniment și la Galați, după ce a fost prin mai multe orașe românești”, a anunțat astăzi Ionuț Pucheanu la conferința de presă dedicată subiectului.

Mai mult, a ținut să-i anunțe pe gălățeni că intrarea la festival este gratuită: fals, am plătit pentru ea mult mai mult decât ieșenii, clujenii ori arădenii. Sau cât Oradea și Bacău, la un loc.

HCL-Cluj-Napoca-Street-Food-Festival

Anunț-Street-Food-Festival-Iași


Distribuie articolul

You May Also Like