Culmea uitării: să stai la coadă să depui actele pentru pașaport, dar să uiți să îl ridici

Distribuie articolul

După ce stau ore sau chiar zile în șir la rând pentru a obține un pașaport nou, sute de gălățeni uită de râvnitele documente. În consecință, fișetele Serviciului de Pașapoarte din Galați au devenit neîncăpătoare pentru sutele de pașapoarte abandonate. La ora actuală, 1.587 de documente de călătorie, pe care titularii nu le-au mai revendicat, sunt pe stoc la serviciul județean de resort.

”Avem un număr crescut de pașapoarte neridicate, cele mai multe electronice, dar sunt și circa 30 de pașapoarte temporare nerevendicate, care au termen scurt de valabilitate. Unele au expirat deja și le-am anulat, altele sunt în curs de expirare Titularii acestor documente au stat la coadă să depună actele și, după aceea, nu au mai venit să le ridice și au rămas în custodia noastră. Știu că pare greu de înțeles, dar aceasta este situația”, ne-a declarat șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Galați, comisarul șef Aurelian Păduraru.

Sunt și situații hilare. Titularii unor pașapoarte tipărite și neridicate, aflate în termenul de valabilitate, vin să depună actele pentru obținerea unui nou document de călătorie. Par loviți de amnezie totală fiindcă nu își amintesc să fi solicitat eliberarea unui pașaport, în pofida faptului că evidențele sunt clare. Unii cred chiar că altcineva a depus cerere în numele lor. Abia când li se arată pașaportul solicitat și tipărit, cu poza și datele lor, se calmează și revin la sentimente mai bune.

”Facem apel la cei care au depus actele de pașaport și nu le-au ridicat, să se prezinte la ghișeele noastre și să își ia documentele solicitate. Spațiile noastre de stocare sunt limitate”, a mai spus comisarul șef Aurelian Păduraru.


Distribuie articolul

You May Also Like