Buget record pentru Consiliul Județului Galați

Distribuie articolul

Consiliul Județului Galați va avea în 2020 cel mai mare buget din istoria sa. Vestea cu adevărat bună ține nu de dimensiune, ci de faptul că trei sferturi se vor duce către dezvoltare.

Conform deciziei luate de consilierii județeni, instituția pe care o reprezintă va avea de gestionat 770 de milioane de lei. 

“73% din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi va fi folosit pentru dezvoltarea județului, adică aproape 560 de milioane de lei, cu 45% mai mult față de 2019 și de 43 ori mai mult față de 2016. 65% din această sumă înseamnă bani europeni. De altfel, fondurile europene pe care le-am atras la Galați sunt motivul pentru care avem cel mai mare buget din istoria instituţiei, asta în condițiile în care Guvernul a dat Galațiului cu 23 de milioane de euro mai puțin față de anul precedent”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În 2020, Consiliul Județean Galați va avea cu 31% mai mult față de 2019 și de aproape patru ori mai mult față de acum patru ani. Cea mai mare sumă este alocată domeniului transporturi şi infrastructură rutieră, adică 390 de milioane de lei, cu 40% mai mult faţă de 2019. De asemenea, sănătatea are un buget cu 110% mai mare faţă de anul trecut, respectiv de 160 de milioane de lei, iar cultura va beneficia de un buget de peste 82 de milioane de lei.

În 2020, vor continua investiţiile de modernizare a drumurilor judeţene, de modernizare a Spitalului Clinic de Urgență sau de extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Au fost prevăzute fonduri şi pentru finalizarea noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală, a noului spital de la Boli Infecţioase şi a celui de la Găneşti.


Distribuie articolul

You May Also Like