Tristețe fără margini: un Lamborghini Aventador a rămas orfan

Distribuie articolul

Îl mai țineți minte pe băiatul cu Lamborghini Aventador? Cristi Spaidăr, cum se autointitulează, băiat luxos. Da, da, cel care l-a lovit pe medicul ginecolog Costache Botezatu și a înjunghiat un taximetrist. Ei bine, i s-a înfundat din nou. Acum e grav, că au întrat pe fir ofițerii BCCO și procurorii DIICOT Galați. Spaidăr, fratele lui și tatăl său au ajuns în arestul Poliției, noaptea trecută.

„La data de 20.02.2020, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate organizată şi Terorism, lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. La activităţile desfăşurate au asistat lucrători din cadrul Corpului Naţional de Poliţie al Spaniei”, precizează DIICOT.

Concomitent, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al structurii infracţionale.

În cauză există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că în cursul anului 2018 a fost constituit un grup infracţional organizat în cadrul căruia membrii acestuia au avut atribuţii bine stabilite şi acţionând în mod coordonat începând din luna mai 2019 au racolat, transportat, adăpostit, primit supravegheat şi controlat un număr de patru victime major şi un număr de două victime minore pe care le-au exploatat prin determinarea la practicarea prostituţiei, activitatea de exploatare având loc atât pe teritoriul naţional cât şi pe teritoriul Spaniei.

„De asemenea s-a stabilit că, începând din anul 2012, membrii iniţiali ai grupului infracţional organizat, acţionând în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale în mod repetat şi prin acţiuni materiale repetate au determinat, au înlesnit practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase patrimoniale importante de pe urma practicării prostituţiei pe teritoriul României sau Spaniei de către concubinele acestora”, mai spun reprezentanții DIICOT Galați.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi/sau ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux, trei imobile suma de 50.000 euro cash).

În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reţinerii, pentru o durată de 24 de ore a unui număr de trei inculpaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de : constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minor şi proxenetism, iar faţă de o inculpată a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar (avându-se în vedere la dozarea măsurii faptul că aceasta este însărcinată).

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Galaţi, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, sprijinul tehnic fiind asigurat de Brigada de Operaţiuni Speciale Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like