Branduri puternice: muștarul și taxa de salubritate de Tecuci

Distribuie articolul

Nu sunt multe chestiile cu care se poate lăuda municipiul Tecuci, însă două lucruri i-au adus celebritate orașului: muștarul și taxa de salubritate. La primul produs, meritele revin fabricii din localitate care a făcut munți de muștar de calitate. În ceea ce privește salubritatea, aplauzele merg către politicienii locali care au aprobat cea mai mare taxă din țară.

De zeci de ani, muștarul de Tecuci se foiește prin frigiderele românilor și a devenit un adevărat brand. Îl folosește toată lumea, merge cu orice și se găsește oriunde. Mai nou, o altă chestie a scos capul din Tecuci și a devenit celebră în România: cea mai mare taxă de salubritate din țară. Are valoarea de 12 lei/lună/persoană și a fost aprobată de consilierii municipali PSD îngrijorați de soarta comunității. Bonus, există și o taxă specială de 15  lei/lună/persoană pentru cei care refuză să semneze contracte cu operatorul local de salubrizare. Cele două taxe au fost făcute celebre de liberalii tecuceni care au povestit presei naționale isprăvile primarului PSD, Constantin Hurdubae, și ale consilierilor săi. Povestea a ajuns și în atenția instanței care pe la începutul lunii martie a decis că taxele stabilite de pesediști sunt ilegale. De atunci, la Tecuci plouă!

„Îl somez public pe primarul Constantin Hurdubae să încaseze pentru serviciile de salubritate de 7 lei/lună, de persoană. Există o hotărâre judecătorească în acest sens, pe care și primarul și întreaga administrație PSD trebuie să o pună în aplicare. Hotărârea are caracter executoriu, de la data pronunțării, 4 martie 2019. Toate facturile trimise după această dată sunt ilegale și abuzive”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

Taxa de salubritate, la fel ca vedetele, vine greu și pleacă târziu. Liberalii se plâng că facturile pentru acest serviciu ajung la contribuabili cu întârziere deoarece Primăria Tecuci nu folosește serviciile Poștei Române.

„De fapt, asistăm la o nouă ilegalitate, marca Hurdubae și PSD. Facturile ajung și la 15 – 20 de zile de la data emiterii, și sunt deja purtătoare de penalități pentru că nu au fost achitate în termen de 15 zile. Este un act premeditat al actualei administrații care vrea să-i jupoaie pur și simplu pe tecuceni”, a mai spus liberalul Lucian Costin.

Uite așa, la Tecuci o să apară și al treilea brand: cea mai meseriașă administrație din galaxie.


Distribuie articolul

You May Also Like