Iepurașul de Paște le va aduce gălățenilor o surpriză: factura pentru ornamentele și luminile de sărbători

Distribuie articolul

Vă mai aduceți aminte de ornamentele de la sărbătorile de iarnă care nu erau exorbitante, ci doar foarte scumpe? Subiectul este din nou de actualitate. Zilele trecute, Primăria Galați a început să monteze prin oraș beculețe și ornamente luminoase cu tematică pascală. Rămâne de văzut cât va costa minunea care în iarnă a făcut din orașul Galați subiect național în presă și motiv de caterincă pe rețelele de socializare.

Anul trecut, Primăria a anunțat că a bătut palma cu o firmă care trebuie să asigure, la pachet, iluminatul festiv pentru patru evenimente:  sărbătorile de iarnă, Zilele Galațiului și Ziua Națională din 2018, plus Paștele 2019. Pentru primele trei, bugetul local a fost scuturat de  aproape 345.000 de euro, motiv pentru edili să se laude un pic.

„Primăria municipiului Galați informează că suma de plată pentru iluminatul festiv de sărbători este de 1.641.595 de lei, fără TVA. Astfel, municipalitatea va achita, în final, pentru iluminatul festiv de Crăciun suma de 1.586.595 de lei, fără TVA, pentru iluminatul festiv de Zilele Galațiului – 30.000 de lei, fără TVA, iar pentru iluminatul festiv de Ziua Națională a României – 25.000 de lei, fără TVA. Sumele detaliate mai sus reprezintă plata efectivă a serviciilor contractate… Prețul total al ofertei declarate câștigătoare a fost de 2.665.100 de lei, fără TVA, și a vizat decorarea orașului atât pentru sărbătorile de iarnă, Zilele Galațiului, Ziua Națională a României, cât și pentru Sărbătorile de Paști (2019). Suma de 2.665.100 de lei, fără TVA, reprezintă valoarea maximă a acordului-cadru încheiat de Primărie.” (Primăria Galați, ianuarie 2019)

Așadar, Primăria se lăuda, pe la începutul anului, că în iarnă a făcut o economie din suma uriașă care a băgat Galațiul în topul național al cheltuielilor cu iluminatul festiv. Nimic nu s-a schimbat pentru că ornamentele de Paște urmează să fie plătite. Dacă adăugăm doar jumătate din suma cheltuită de Crăciun-Anul Nou- Ziua Națională (345.000 de euro), atunci factura finală va trece de 500.000 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like